Spring Sale: Bespaar tot 20% 🥳
Ski set voor herenSki set voor heren

Ski set voor heren

Kilpi Teddy/Rhea, heren, zwartGratis bezorgingBespaar 50 %

Kilpi Teddy/Rhea, heren, zwart

Klassieke skiset in een eenvoudig ontwerp
180 EUR
Ortovox 3L Ortler, set, herre, groenGratis bezorgingBespaar 30 %

Ortovox 3L Ortler, set, herre, groen

Robuuste, wind- en waterdichte shellset voor alpine activiteiten. Waterkolomdruk: 20.000 mm
699 EUR
Kilpi Turnau/Methode, heren, zwartGratis bezorgingBespaar 49 %

Kilpi Turnau/Methode, heren, zwart

Klassieke skiset in een eenvoudig ontwerp
265 EUR

 Welk type herenski moet je kiezen?

Als je op zoek gaat naar de beste ski's, is het belangrijk om te bedenken of je de voorkeur geeft aan normaal piste skiën, off-piste met veel poeder of het liefst de hele dag in het funpark doorbrengt.
 

piste skiën

Als je het liefst op goed geprepareerde pistes skiet, kun je het beste een paar normale piste ski's kiezen. Met dit type kun je goed allround skiën en het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Piste ski's werken goed voor alle soorten bochten en zorgen voor een hoge snelheid op de piste. 
 

All mountain

All mountain ski's lijken erg op piste ski's. Dit type is vooral voor mensen die het liefst op de piste skiën, maar ook af en toe een uitstapje maken naar het funpark of off-piste gaan met veel poedersneeuw. All mountain ski's zijn meestal tussen de 95 en 115 millimeter breed en zijn ideaal voor mensen met een veelzijdige skistijl die graag verschillende soorten skiën willen ervaren.
 
Dit is het best verkochte type ski, omdat het je de vrijheid geeft om te experimenteren en veel verschillende soorten skiën te ervaren.
 

Park / twintip ski's

Breng je het grootste deel van je skivakantie door in het funpark? Kies dan voor een paar parkski's / ski's met dubbele punt. Ze zijn speciaal ontworpen om in de halfpipe te spelen en geweldige sprongen te maken op de kickers van het park. De breedte van dit type ski ligt meestal tussen de 75 en 95 millimeter. Als je voor dit type ski kiest, wees je er dan van bewust dat ze niet geschikt zijn voor off-piste.
 

Off-piste freeride ski's

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type ski ontworpen voor mensen die graag off-piste gaan om de witte poeder te ervaren. Hier zijn de ski's aanzienlijk breder, waardoor je een zwevend gevoel op de sneeuw krijgt en een betere flow in je skiën. De breedte van off-piste ski's is meestal 115 millimeter en meer.
 

Skilengte: Lange of korte ski's

Het is niet altijd eenvoudig om te beslissen hoe lang of kort je ski's moeten zijn. De keuze is ingewikkelder geworden omdat er veel verschillende soorten ski's zijn. Hier is een richtlijn die je kunt gebruiken: 
 
Skilengte 150 cm 160 cm 170 cm 180 cm 190 cm
Gewicht 55 kg 65 kg 80 kg 90 kg 100+ kg
 
 
 
Trek bijvoorbeeld 5-10 centimeter af als je daar ski's wilt:
 
  • Makkelijker te sturen zijn
  • beter zijn voor korte en scherpe bochten
  • Goed zijn om op moguls te skiën
  • Goed zijn bij lage snelheden
  • Minder gewicht hebben
 
Er kunnen ook gevallen zijn waarin je 5-10 centimeter moet toevoegen als je ski's daar wilt hebben:
  • stabieler zijn op hoge snelheid
  • Beter zijn voor lange en wijde bochten

Moeten de ski's zacht of hard zijn?

Ski's worden van veel verschillende materialen gemaakt.
 
De verschillende materialen hebben een groot en zeer verschillend effect op de hardheid en dynamische eigenschappen van je ski's. Het is moeilijk om precies uit te leggen wat de verschillende materialen betekenen, tenzij je een expert bent in de wetten van de fysica. 
 
Als vuistregel kun je als beginnende skiër het beste een zachte ski kiezen, omdat er minder kracht nodig is om de ski's samen te buigen. Als je een gevorderde of expert skiër bent, moet je een ski kiezen die harder en stijver is. Harde ski's zijn stabieler en geven een beter gevoel bij hoge snelheden. 
 

Zijsnit, camber en rocker

Als je geen ski-expert bent, zijn maar weinig mensen bekend met de termen sidecut, camber en rocker. 
 
De meeste moderne ski's zijn tegenwoordig zandlopervormig, wat sidecut wordt genoemd. Deze skivorm nam een grote vlucht toen carve-ski's in de jaren 90 populair werden. Bij sidecut hebben de ski's brede punten en een smal gedeelte in het midden.
 
Camber is de meer traditionele vorm met een lichte kromming in het midden. Hier wordt een zure glimlach gevormd waar er lucht onder de ski's zit. Het gewicht van de skiër duwt het midden van de ski naar beneden, zodat het gewicht redelijk gelijkmatig over de ski wordt verdeeld. Dit geeft een betere controle op de piste en in bochten. 
 
Het tegenovergestelde van camber is rocker, waarbij de voor- en achterkant van de ski iets omhoog staan ten opzichte van het midden van je ski. Hier krommen de ski's zich op een manier die lijkt op een blij lachend gezichtje, waardoor er minder gewicht op de voor- en achterkant rust. Deze ski's werken goed buiten de piste en in het snowpark, waar hun voordelen pas echt tot hun recht komen. 
 

Goedkope ski's met skibinding

Je kunt veel goedkope herenski's vinden bij Actievewinter. Wij streven naar de beste service en de laagste prijzen op de markt, zodat jij een tevreden klant kunt zijn. We hebben een 103% prijsgarantie op al onze alpine ski's en bieden zelfs gratis verzending op alle producten.
 
Je moet er ook rekening mee houden dat de prijzen van onze ski's inclusief de installatie van skibindingen zijn, wat een groot voordeel voor je is, zodat je je daar zelf geen zorgen over hoeft te maken. 
 

Aanbiedingen op ski's van Salomon, Blizzard, Nordica en andere geweldige merken

Bij Skisport verkopen we een aantal van de beste en populairste merken alpineski's op de markt. Dit zijn onder andere Salomon, Blizzard, Nordica, HEAD, Fischer en Atomic, waar we je voordelige prijzen en geweldige aanbiedingen voor heren ski's kunnen bieden. Je kunt ook skischoenen kopen bij Actievewinter.
Naar boven

Onze klanten houden van ons
    
Meer dan 500,000 klanten sinds 2003.